fbpx

Geërfd huis verkopen

In Nederland mag de geërfde woning verkocht worden nadat de afwikkeling van de nalatenschap heeft plaatsgevonden. De eerste stap is dat de erfgenamen worden vastgesteld. Daarna wordt gekeken hoe de bezittingen verdeeld moeten worden. Vaak wordt de verkoop van de woning achtergesteld totdat de overige zaken zijn afgehandeld. Het verkopen van een geërfde woning brengt vaak juridische en administratieve procedures met zich mee.

Erfbelasting

Erfgename moeten belasting betalen over de nalatenschap van de overleden. Hoe verder jouw relatie is, hoe meer belasting je betaalt. In Nederland varieert het percentage tussen de 10 en 40 procent. Echter kennen we ook enkele vrijstellingen. Deze vrijstelling is ook afhankelijk van je relatie met de overleden. Het is gebruikelijk dat erfgename ervoor kiezen om het onroerende goed te verkopen om zo de opbrengsten te veredelen en de successierechten te kunnen betalen. Het team van Proranje staat klaar om jullie hiermee te helpen.

den haag huis overname nieuwstraat - Proranje Vastgoed

Geërfd huis verkopen aan Proranje

Er moet veel geregeld worden als iemand in jouw omgeving komt te overlijden. In deze zware periode is het goed om te weten wat je te wachten staat. Door alles goed te regelen kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Om deze reden is het verstandig om professionele hulp in te schakelen. Voor de verkoop van een woning uit erfenis ben je bij Proranje aan het juiste adres. Wij helpen jou graag de woning snel, goed en marktconform te verkopen. Meldt de woning aan via de website en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Bij Proranje hebben we een grondige kennis van deze processen en kunnen we u begeleiden bij het afhandelen van de nalatenschap. We werken samen met betrouwbare notarissen en juridische professionals om ervoor te zorgen dat het verkoopproces soepel verloopt.

Neem vrijblijvend contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Name
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Herengracht

Over Proranje

Proranje begrijpt dat het verkopen van een geërfde woning een emotioneel en complex proces kan zijn. Het is vaak een periode waarin u te maken krijgt met verlies en rouw, en tegelijkertijd geconfronteerd wordt met praktische en financiële beslissingen. Daarom staan we klaar om u te begeleiden en te ondersteunen bij het verkopen van uw geërfde huis. We nemen de tijd om naar uw persoonlijke situatie te luisteren en begrijpen dat elk scenario uniek is. Of u nu een huis erft na het overlijden van een dierbare, of als erfgenaam verantwoordelijk bent voor het verdelen van de nalatenschap, wij staan voor u klaar met zorgvuldigheid en respect. Ons doel is om u te helpen bij het verkopen van uw geërfde huis tegen de best mogelijke prijs en binnen de door u aangegeven termijn.

whatsapp icon Stel uw vraag