fbpx
Home / Kosten huis verkopen

Kosten huis verkopen

Een huis verkopen is vaak niet gratis. Vaak kost het u veel geld om het huis op de markt te krijgen en te verkopen. De manier waarop u uw huis wilt verkopen zorgt vaak voor verschillende soorten kosten. Denk hierbij aan de kosten voor een verkoopmakelaar of de notaris kosten. Huis verkopen tegen zo weinig mogelijk kosten? Kies dan voor Proranje. Bij ons verkoopt u uw huis zonder dat hier extra kosten, zoals makelaarskosten bij komen kijken. Wij vertellen u meer over welke kosten er bij het verkopen van uw huis komen kijken en hoe u op deze kosten kunt besparen.

Kosten huis verkopen

Een woning verkopen brengt in eerste instantie veel geld op. Maar natuurlijk brengt een verkoop ook bepaalde kosten met zich mee. Zo zijn er grote kostenposten die u door Proranje in te schakelen kunt vermijden. Als u uw huis gaat verkopen is het goed om eens na te denken over deze kosten. Wij zetten deze kostenposten graag voor u op een rijtje.

Het verkoopklaar maken van uw woning

Voordat u uw huis wilt verkopen via een makelaar, wilt u de kans op een hoger bod en sneller verkoop zo veel mogelijk vergroten. Dit doet u door uw woning verkoopklaar te maken. Dit betekent voornamelijk het verrichten van kleine opknapwerkzaamheden die het huis een aantrekkelijke uitstraling geven. Dit zorgt voor veel kosten voor het verkopen van uw huis. Als u een uw huis verkoopt aan Proranje hoeft u uw geen zorgen te maken over deze kosten. Iedere woning is anders en daarom gaan wij altijd oplossingsgericht te werk en denken we in mogelijkheden. Wij bieden een gezamenlijk ontwikkeltraject waarin wij uw huis opknappen en verkopen. Hierbij zullen we zorgdragen voor de ontwikkeling, benodigde vergunningen, de eventuele splitsing, de bouwbegeleiding en alle kosten die hierbij komen kijken. Door onze ervaring weten we als de beste wat er allemaal mogelijk is met uw woning.

Neem vrijblijvend contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Makelaarskosten

Naast dat u bij Proranje de kosten voor het verkoopklaar maken van uw woning bespaart, bespaart u ook andere grote kosten. Huis verkopen doet u vaak via een traditionele manier met een makelaar. Maar een makelaar neemt vaak veel kosten bij het verkopen van uw huis met zich mee. De tarieven van verkoopmakelaars zijn onder meer opgebouwd uit opstartkosten en courtage. De courtage is meestal gebaseerd op een percentage van de verkoopprijs, waardoor het bedrag vaak hoger uitvalt naarmate het meer waard is. Het probleem voor u als verkoper is dat deze courtage behoorlijk kan oplopen. De vergoeding ligt bij de meeste makelaars tussen de 1,5% tot 2,5% van de totale verkoopsom. Om een huis te verkopen met een waarde van € 1.000.000, betaalt u dus in veel gevallen € 15.000 tot € 25.000 courtage. Proranje kan u gemakkelijk duizenden euro’s helpen besparen. Daarnaast helpen we u uw huis snel te verkopen. Stop met makelaars vergelijken en kies voor Proranje.

Daarnaast betaalt u veel kosten ‘huis verkopen’ aan het maken van foto’s, het meedoen aan een open huizendag en het plaatsen van een advertentie op funda. Een huis verkopen zonder makelaar, bespaart u vele kosten. Wanneer u uw huis door Proranje laat opkopen, betalen wij naast de makelaarskosten ook de notariskosten. Dit houdt in dat u de gehele verkoopsom minus uw hypotheek op uw rekening gestort krijgt. 

Daarnaast bieden we altijd zonder voorbehoud van financiering. Dit zorgt ervoor dat u uzelf veel onzeker, langdurige verkoopprocessen bespaart. Normaliter krijgt u via een makelaar meestal een bieding onder voorbehoud van financiering. Door de strengere regelgeving in de bancaire sector gebeurt het steeds vaker dat een kopende partij de koop uiteindelijk moet ontbinden. Dit loopt u vaak in de weg als u dacht uw huis snel te verkopen. Bij Proranje nemen we u dit risico uit handen, omdat wij begrijpen dat zekerheid erg belangrijk is. Wilt u duizenden euro’s besparen bij de verkoop van uw huis? Kies dan voor Proranje.

Kosten huis verkopen besparen en andere voordelen

Naast dat u bij Proranje bespaart op de kosten huis verkopen, profiteert u van vele andere voordelen. Wij kunnen uw pand vandaag namelijk nog opkopen. Daarbij kunt altijd uitgaan van een goede service, snel schakelen en duidelijkheid. Wij staan van A tot Z voor u klaar. 

Gaat u uw pand verkopen en besluit u Proranje in te schakelen? Dan kunt u altijd rekenen op de volgende voordelen:

  • Snelle verkoop en afwikkeling
  • Een zo hoog mogelijke prijs
  • Geen makelaars- en notariskosten
  • Geen ontbindende voorwaarden
  • Geen verkoopstress
  • Direct voorschot: meteen geld op uw rekening

Als u uw huis verkoop via Proranje, levert dit uw vele voordelen op. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. Bij ons ontvangt u binnen drie dagen een vrijblijvend voorstel. Kies voor Proranje en bespaar kosten bij verkoop van uw huis! Wij helpen u bij het verkopen van de woning tegen de beste voorwaarden.

whatsapp icon Stel uw vraag