fbpx

Halalhypotheek; wat is het?

In het Islamitische recht bestaat het verbod dat er geen rente gevraagd mag worden als er geld geleend of uitgeleend wordt. Het is namelijk niet toegestaan om winst te maken op financiële leningen ten koste van andere. Geld is een ruilmiddel en geen verdienmiddel. Het maakt niet uit of het om een hoog of laag percentage gaat: rente is haram. Dit komt voort uit de zorg voor het morele, sociale en economische welzijn van de mensheid. Door rente niet toe te staan, probeert de islam een samenleving te creëren die gebaseerd is op eerlijkheid en rechtvaardigheid.

Betekent dit dat moslims geen schulden mogen aangaan? Dat mag wel, maar het is belangrijk om die zo snel mogelijk af te betalen aangezien schulden in het hiernamaals blijven bestaan. In veel islamitische landen bestaat de mogelijkheid van de Halalhypotheek. Een financieel product dat voldoet aan de islamitische principes van rentevrij lenen. Helaas is dit in Nederland lastig te vinden. Daarom biedt Proranje de mogelijkheid om jouw woning te verkopen en terug te huren. Via deze constructie los je in één keer jouw hypotheek af en kan je blijven wonen waar je nu woont.

Halalhypotheek in Nederland

Wil je in Nederland een hypotheek gebruiken om een huis te kopen, dan kom je bijna altijd terecht in een constructie waarin je dertig jaar lang rente betaalt. Een mogelijke oplossing zou de halalhypotheek kunnen zijn. De halalhypotheek is speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften om rentevrij te kunnen lenen, die in overeenstemming is met de religieuze waarden.

Helaas bestaat deze hypotheekvorm nog niet in Nederland. Het belangrijkste obstakel is de drie dagen bedenktijd bij het kopen van een huis en de hypotheekrenteaftrek, waardoor conventionele hypotheken in de regel goedkoper zijn. Maar niet getreurd, Proranje biedt uitkomst via de verkoop en terughuurconstructie.

Nieuwe Prinsengracht Amsterdam

Woning verkopen en terughuren

Het kan voorkomen dat je, als moslim, in Nederland een huis met een hypotheek hebt gekocht. Over een Nederlandse hypotheek moet rente worden betaald. Voor de meeste mensen is het nagenoeg onmogelijk om zonder hypotheek een eigen huis te kopen. Echter, kan het voorkomen dat je hier naar een paar jaar spijt van krijgt. Proranje biedt nu de mogelijkheid om zonder gedoe en verborgen kosten jouw huis te verkopen. Indien gewenst, kun je jouw huis ook weer terughuren.

Proranje werkt zonder tussenkomst van een makelaar en biedt de mogelijkheid om je woning direct te verkopen en terug te huren. Op deze manier zitten hier geen verborgen kosten aan verbonden. We kijken gezamenlijk naar een marktconforme verkoop- en huurprijs. Het betalen van huur is volgens de Islam toegestaan. Proranje heeft al velen mensen geholpen die vanuit hun geloofsovertuiging hun hypotheek hebben afgelost, maar niet wilden verhuizen.

Neem vrijblijvend contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Name
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over Proranje

Bij Proranje hebben we een ervaren team van specialisten die u graag begeleiden. We zorgen ervoor dat elke stap in overeenstemming is met de islamitische richtlijnen. Onze mogelijkheden zijn op maat gemaakt.

Bij Proranje geloven we in inclusiviteit en streven we ernaar om iedereen te ondersteunen bij het realiseren van hun wensen. Samen kunnen we uw dromen verwezenlijken, op een manier die past bij uw geloof en waarden.

whatsapp icon Stel uw vraag