fbpx

Stagnerende huizenprijzen

Volgens het CBS zijn sinds het eerste kwartaal van 2019 de huizenprijzen aan het dalen in de meeste gemeenten in Nederland. Dit blijkt uit de meest recente statistieken die het CBS opnam uit het kadaster.
Vanaf februari bleken de prijzen van de huizenmarkt enigszins te stagneren.

In maart waren de huizenprijzen volgens het CBS 7,7 procent hoger dan het jaar daarvoor. Hoewel nog steeds sprake is van een stijging, stijgen de prijzen minder hard in vergelijking met het laatste kwartaal van 2018, wat betekent dat de huizenmarkt aan het afvlakken is. Het aantal huizen dat in de eerste drie maanden werd verkocht, daalde volgens het CBS op jaarbasis met 9 procent tot 47.431.

Wat betekent dit voor stedelijke regio’s in Nederland?

Ook uit de nieuwste cijfers van NVM is gebleken dat de prijsstijgingen in 2019 in sommige regio’s – met name in Amsterdam en Rotterdam – tot een halt zijn gebracht. De hoge huizenprijzen hebben tot gevolg dat de betaalbaarheid van woningen gedaald is en consumenten dus minder snel overwegen om te kopen. Vooral in de stedelijke regio’s hebben de prijzen inmiddels hun piek bereikt.

Wat kan jij doen?

Het afvlakken van de huizenprijzen heeft als gevolg dat het vertrouwen in de huizenmarkt sinds januari 2019 is afgenomen. Ook wordt er verwacht dat de hypotheekrente zal stijgen de komende maanden. Daarom is het verstandig voor woningeigenaren die erover nadenken om hun huis te verkopen om een waardebepaling aan te vragen.

Bent u van plan om uw woning te verkopen binnenkort of wilt u weten welke invloed de veranderingen op de woningmarkt op uw pand hebben? Dan kan het verstandig zijn om een advies aan te vragen. Een waardebepaling kan vrijblijvend opgevraagd worden via: [email protected]

Leave a Reply

whatsapp icon Stel uw vraag