fbpx

Voordelen van een huis verkopen zonder makelaar

Het komt het steeds vaker voor dat woningeigenaren kiezen om hun woning te verkopen zonder hierbij gebruik te maken van een makelaar. Los van de makelaarskosten die u bespaart heeft het nog veel meer voordelen.

Flexibiliteit

Als (particuliere) verkoper van een huis bent u veelal flexibeler. Omdat u niet gebonden bent aan vaste kantoortijden kunt u een afspraak voor een bezichtiging inplannen wanneer het u en de potentiële koper uitkomt. Ook kunt u direct contact opnemen met de geïnteresseerde waardoor een verkoopproces sneller zal verlopen.

Betere kennis van eigen woning

Omdat u zelf in de woning hebt gewoond, kunt u er vaak meer over vertellen dan iemand die het alleen verkoopt. Potentiële kopers vinden het leuk om persoonlijke anekdotes en ervaringen te horen over een huis waarin ze geïnteresseerd zijn.

Voor veel verkopers die hun huis zelf verkopen zijn de rondleidingen het leukste gedeelte van de woningverkoop. U geeft kopers informatie uit de eerste hand. Kopers die rechtstreeks van eigenaren hebben gekocht ervaren deze rondleidingen als een stuk persoonlijker.

Privacy

NVM-makelaars of particulieren die hun huis verkopen zonder makelaar zetten woningen op Funda om potentiële kopers te trekken. Niet iedere woningeigenaar zit hier echter op te wachten, bijvoorbeeld met het oog op hun privacy. Gegevens over uw woning staan immers open en bloot op het internet. Om uw privacy te beschermen is het ook mogelijk om uw woning te verkopen aan vastgoedpartijen die marktconforme prijzen (of soms zelfs meer) betalen.

Proranje Vastgoed is hier een goed voorbeeld van. Wij zijn discreet, snel en kopen zonder voorbehouden uw woning voor een goede prijs. Neem vrijblijvend contact op met Proranje Vastgoed! Vraag een gratis waardebepaling aan en voorkom zo (te) hoge makelaarskosten.

Leave a Reply

whatsapp icon Stel uw vraag