fbpx

Een kanteling op de Rotterdamse vastgoedmarkt?

De huizenprijzen in Rotterdam zijn in de afgelopen periode fors gestegen. Omdat de huizenprijzen in Amsterdam de afgelopen jaren zo zijn geëxplodeerd, zoeken investeerders hun heil tegenwoordig in andere grote steden. Rotterdam is hier een goed voorbeeld van.

Er is dus meer vraag gekomen van beleggers om te investeren in andere steden. In Amsterdam zijn de huizenprijzen de laatste maanden stabiel gebleven en een aantal woningeigenaren hebben hun vraagprijs al naar beneden bijgesteld. Dit heeft verschillende redenen. De voornaamste reden is dat de hypotheekrente aan het stijgen is, wat het voor veel mensen minder aantrekkelijk maakt om een woning te kopen. Dit is ook nadelig voor beleggers in de vastgoedwereld, want die krijgen de opgeknapte woningen straks minder makkelijk verkocht.

Omdat sinds 2015 meer beleggers en particulieren zijn uitgeweken naar Rotterdam, zijn de prijzen van Rotterdamse woningen fors gestegen. Daarnaast is een tendens merkbaar van jongeren om naar de grote steden te trekken, daar te blijven en te settelen. Een andere reden voor de populariteit van Rotterdam is gelegen in een verbetering van de uitgaansgelegenheden en een afname van criminaliteit – Burgemeester Aboutaleb spreekt van een ‘veilig Rotterdam’. Woningen in Rotterdam zijn op dit moment nog te betalen in verhouding tot Amsterdam. Op de Nederlandse woningmarkt is op dit moment echter sprake van een kanteling. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat ook Rotterdam op korte termijn in de verzadigingsfase terecht zal komen. Dit zal uiteindelijk weer resulteren in dalende huizenprijzen.

Volgens sommige vastgoedspecialisten zal deze deze trend zich in 2019 uitspreiden naar andere randstedelijke gebieden. .

Leave a Reply

whatsapp icon Stel uw vraag