fbpx

Kleinere stijging van huizenprijzen en huurprijzen in 2020

Kleinere stijging van huizenprijzen en huurprijzen in 2020

Het Economisch Bureau van ABN AMRO stelt vast dat de ergste spanning op de woningmarkt voorlopig achter ons ligt (deze bereikte zijn piek in 2018 met een stijging van 9.5 %). Afgelopen mei stegen de prijzen met 7,2 procent ten opzichte van vorig jaar. De reden voor de stagnatie vormt onder meer de afkoeling van de economie door internationale spanningen en verzwakte wereldhandel. Een oorzaak hiervan is het handelsconflict tussen de VS en China.
Desalniettemin blijft sprake van een gespannen woningmarkt – met name in de grote steden. De prijsstijgingen in Nederland behoren tot de hoogste van Europa.

Huurprijzen rondom Amsterdam en in de rest van de Randstad stijgen harder dan in de hoofdstad zelf

Evenals de prijzen van koopwoningen, stagneren ook de huurprijzen in Nederland. De vierkantemeterprijs in Amsterdam steeg het afgelopen jaar met 3,6 procent. Hiervoor stegen de huurprijzen vier jaar lang met 5 procent of meer. De huurprijzen in plekken rondom Amsterdam en in de rest van de Randstad stijgen een stuk harder. Zo steeg de huurprijs per vierkante meter in Haarlem en Almere respectievelijk met 11,2 procent en 15,2 procent. In Rotterdam steeg de vierkantemeterprijs met 8,6 procent. De reden; prijsstijgingen in de Randstad en rondom Amsterdam zette later in, wat resulteert in hogere stijgingen van de huurprijzen nu.

Woont u in Amsterdam? Wellicht is dit het moment om de overwaarde op uw koophuis te verzilveren en te gaan huren.

Leave a Reply

whatsapp icon Stel uw vraag